Fysik

Find acceleration, med tid som ubekendt.

12. februar 2015 af DanielJoe (Slettet) - Niveau: B-niveau

En bil har begyndelseshastigheden 78 km/h. Efter at have kørt 345m er bilens hastighed faldet til 45km/h bilen acceleration er konstant på hele strækningen, 

Hvordan får jeg noget tid ud af det de data, så jeg kan beregne accelerationen?


Brugbart svar (1)

Svar #1
12. februar 2015 af mathon

v0 = 78 km/h = 21,6667 m/s              v = 45 km/h =12,5 m/s

.

                                          2\cdot a\cdot \Delta s=v^2-{v_{0}}^{2}

                                           a=\frac{v^2-{v_{0}}^{2}}{2\cdot \Delta s}


Svar #2
12. februar 2015 af DanielJoe (Slettet)

Ja er med på at omregne til m/s. hvordan bruger jeg det til at regne acceleration?


Svar #3
12. februar 2015 af DanielJoe (Slettet)

ahh havde ikke set din ligning der


Svar #4
12. februar 2015 af DanielJoe (Slettet)

Er Δs så afstanden?


Svar #5
12. februar 2015 af DanielJoe (Slettet)

-0,453907085 m/s2 ?


Brugbart svar (0)

Svar #6
12. februar 2015 af mathon

Ja
               a = -0,453907085 m/s2


Svar #7
12. februar 2015 af DanielJoe (Slettet)

Ligningen du bruger, er det en standard eller hvad? prøver at forstå hvorfor den ser sådan ud


Brugbart svar (1)

Svar #8
13. februar 2015 af mathon

Dynamisk udledelse:

Ifølge arbejdssætningen (kraft- og vejvektor beliggende på samme linje)
gælder
                                           A=m\cdot a\cdot \Delta s=\Delta E_{kin}

                                           m\cdot a\cdot \Delta s=\frac{1}{2}\cdot m\cdot \left ( v^2-{v_{0}}^{2} \right )

                                           a\cdot \Delta s=\frac{1}{2}\cdot \left ( v^2-{v_{0}}^{2} \right )

                                           2\cdot a\cdot \Delta s= v^2-{v_{0}}^{2}

                                           a= \frac{v^2-{v_{0}}^{2}}{2\cdot \Delta s}

                                          


Brugbart svar (1)

Svar #9
13. februar 2015 af mathon

Kinematisk udledelse:

For konstant acceleration gælder:

                             a=\frac{v-v_0}{t}

                             \mathbf{\color{Red} at}=v-v_0
og
                             \Delta s=\frac{1}{2}at^2+v_0t

                             \Delta s=\frac{1}{2a}a^2t^2+v_0t

                             2a\Delta s=at\cdot at+2v_0\cdot at

                             2a\Delta s=\mathbf{\color{Red} at}\cdot\left ( \mathbf{\color{Red} at}+2v_0 \right )

                             2a\Delta s=(v-v_0)\cdot\left ( v-v_0+2v_0 \right )

                             2a\Delta s=(v-v_0)\cdot\left ( v+v_0 \right )

                             2\cdot a\cdot \Delta s=v^2-{v_{0}}^{2}

                            

                            


Skriv et svar til: Find acceleration, med tid som ubekendt.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.