Matematik

Ligning til tangent

13. februar 2015 af 96krebs (Slettet) - Niveau: A-niveau

Opgaveformuleringen lyder:

En funktion f er løsning til differentialligningen 

\frac{dy}{dx}=\frac{x^{3}+1}{y}

og grafen for f går gennem punktet P(2,4)

Bestem en ligning for tangenten til grafen for f i punktet P.


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. februar 2015 af mathon

tangentens hældningstal i P(2,4)
er:
                     \frac{\mathrm{d} y}{\mathrm{d} x}=\frac{2^3+1}{4}=\frac{9}{4}

tangenten er linjen med hældningstal \tfrac{9}{4} gennem (2,4).


Brugbart svar (0)

Svar #2
13. februar 2015 af peter lind

Hældningen for tangenten er dy/dx, så indsæt det givne punkts koordinater i højre side af differentialligningen. Dermed har du hældningen af tangenten


Skriv et svar til: Ligning til tangent

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.