Matematik

MAT C PÅ HHX

15. februar 2015 af karlidk (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej, jeg har disse 3 opgaver i min mat afl. som jeg simpelthen ikke kan finde ud af, jeg skal både skrive MELLEMREGNINGER og resultat, men er helt lost. Nogle der evt. er kloge på ligninger?.. 

a) -2x -3 (6-x) = x - 12 

b) -3,5x + 0,5x + 8 = -2 (x+ 7) 

c) 3 (x -2 ) = 4 - (x-1) - 6 


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. februar 2015 af Andersen11 (Slettet)

Gang ind i parenteserne og isoler x


Svar #2
15. februar 2015 af karlidk (Slettet)

Ja, men hvordan? Kan ikke finde eksempler online?? 


Brugbart svar (0)

Svar #3
15. februar 2015 af Andersen11 (Slettet)

#2

I folkeskolen burde du have lært:

Man ganger en toleddet størrelse med en tal ved at gange hvert led i størrelsen med tallet, således

        a · (b + c) = a·b + a·c

Man kan hæve en plusparentes uden videre   :   (a + b) = a + b

Man kan hæve en minusparentes ved at ændre fortegn på hvert led i parentesen:   -(a + b) = - a - b


Brugbart svar (0)

Svar #4
15. februar 2015 af Stats

a·(b + c) = a·b + a·c gange parentes

Eksempel 1:
4·(x + 5).. Her ses at a = 4, b = x og c = 5 samt 4·(x + 5) ligner derfor a·(b + c)  Vi får derfor:
4·x + 4·5 som ligner udtrykket a·b + a·c...
Vi kan reducere udtrykket så det bliver: 4·x + 4·5 = 4x + 20 (Bemærk at gangetegnet · "forsvinder", hvilket blot er fordi at matematikere er "dovne". Derfor er 4x og 4·x som det samme).

Eksempel 2:
20·(y+x) Ligner udtrykket (igen) a·(b + c) og vi vælger derfor at gange ind i parentesen.
20·(y+x) kunne også skrives som 20(y+x)...
20·(y+x) = 20·y + 20·x

Eksempel 3:
-3(6 - x) ligner udtrykket a·(b + c)
-3·6 - 3·(-x) = -18 + 3x   (- 3·(-x) Husk at minus gange minus er plus)

En plus parentes ophæves a + (c + b)

Eksempel 1:

4 + (x + 6) = 4 + x + 6 = 10 + x (hævelse af plus parentes samt reducering)

Eksempel 2:
-3 + (-x + y) = -3 - x + y

(En lille huskeregel: -(a + b) = -1·(a + b) = -1·a - 1·b = -a -b OG (a + b) = 1·(a + b) = 1·a + 1·b = a + b)

- - -

Mvh Dennis Svensson


Svar #5
16. februar 2015 af karlidk (Slettet)

TUSIND TAK!!!!! :))))


Brugbart svar (0)

Svar #6
06. august 2015 af Soeffi

CAS løsning. Første ligning fører til 12=18, som er falsk for alle x.


Skriv et svar til: MAT C PÅ HHX

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.