Matematik

Eksponentielt voksende funktion

16. februar 2015 af Colgate, (Slettet) - Niveau: B-niveau

Om en eksponentielt voksende funktion f(x)=b*a^xoplyses, at fordoblingskonstanten  er 5, og at f(3)=4.5. Bestem f(8).

Hvordan løser jeg opgaven uden hjælpemidler?

Indtil videre har jeg gjort dette:
T2=((log(2))/(log(a)))     5=((log(2))/(log(a)))


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. februar 2015 af Stats

Du får givet at y værdien vokser til det dobbelte for hver T2 = 5 x enhed.

f(3) = 4.5
f(3 + T2) = 2·f(3)

- - -

Mvh Dennis Svensson


Svar #2
16. februar 2015 af Colgate, (Slettet)

Jeg forstår det ikke. Hvordan regner jeg T2 ud? og hvad er 2*f(3)?


Brugbart svar (0)

Svar #3
16. februar 2015 af Andersen11 (Slettet)

#2

T2 er jo oplyst i opgaven. Det er fordoblingskonstanten, dvs. T2 = 5 . f(3) er også oplyst i opgaven til 4,5 . Derfor er

        f(8) = f(3 + 5) = f(3 + T2) = 2·f(3) = 2·4,5 = ...


Skriv et svar til: Eksponentielt voksende funktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.