Matematik

Eksponetielle funktion

17. februar 2015 af medfid (Slettet) - Niveau: B-niveau

Nogle der kan hjælpe

Vedhæftet fil: Udklip.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #1
17. februar 2015 af PeterValberg

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #2
17. februar 2015 af PeterValberg

Du har to kendte punkter (0,100) og (3,240)

fremskrivningsfaktoren a kan bestemmes som:

a=\sqrt[(x_2-x_1)]{\frac{y_2}{y_1}}

b bestemmes efterfølgende ved indsættelse af koordinaterne for det ene punkt
samt den fundne værdi for a i modellen for den eksponentielle funktion.

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #3
17. februar 2015 af PeterValberg

Faktisk kan værdien for b aflæses direkte af de givne oplysninger
idet du til tiden t = 0 ved at f(0) = 100, dermed må b = 100

a kan således alternativt bestemmes efterfølgende vha af 
koordinaterne for det andet punkt (indsættes i modellen)
sammen med værdien for b

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #4
17. februar 2015 af PeterValberg

b) Løs ligningen f(t) = 400 

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #5
17. februar 2015 af PeterValberg

c) Fordoblingskonstanten kan bestemmes som:

T_2=\frac{\ln(2)}{\ln(a)}

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Skriv et svar til: Eksponetielle funktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.