Matematik

Hvordan finder jeg længden af AC, når jeg har...

18. februar 2015 af TikkiP (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej

Hvordan finder jeg længden AC, når jeg har følgende oplysninger, kig på vedhæftede fil. Det skal lige siges at Vinkel A er 17,4 grader.

Jeg mener man skal bruge enten sinus eller consinus, men er bare i tvivl om hvad for en af dem. 

Mvh. Tikki

Vedhæftet fil: IMG_4787.JPG

Brugbart svar (0)

Svar #1
18. februar 2015 af PeterValberg

|AC|=\frac{|BC|}{\tan(A)}

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #2
18. februar 2015 af PeterValberg

Du kan også benytte dig af, at trekanterne ABC og ADE er ligedannede,
hvorfor du kan opstille følgende forhold:

\frac{|AD|}{|DE|}=\frac{|AC|}{|BC|}

indsæt kendte værdier, isolér og bestem |AC|

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Skriv et svar til: Hvordan finder jeg længden af AC, når jeg har...

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.