Matematik

Matematik hjælp!

18. februar 2015 af Anna8587 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Jeg ved ikke hvordan jeg skal løse følgende spørgsmål:

Opstil en funktionstabel for funktionen f(x) = x^2 + 2x + 3, og angiv monotoniforholdene samt koordinaterne til minimum.

Nogen der kan hjælpe?


Svar #1
18. februar 2015 af Anna8587 (Slettet)

Ingen??


Brugbart svar (0)

Svar #2
18. februar 2015 af peter lind

Du skal indsætte nogle passende x værdier i funktionsudtrykket og beregne de tilsvarende y værdier.

Monotoniforholdet kan nemmest findes ved at finde toppunktet og bruge kendskabet til parabler


Svar #3
18. februar 2015 af Anna8587 (Slettet)

Kan det bare være helt tilfældige x værdier?? kan du give et eksempel 


Brugbart svar (0)

Svar #4
18. februar 2015 af peter lind

-2, -1, 0, 1, 2, 3


Svar #5
18. februar 2015 af Anna8587 (Slettet)

Hvis jeg f.eks. har f(x) = 8x + 3

hvordan ville funktionstabellen så se ud for den??


Brugbart svar (0)

Svar #6
18. februar 2015 af peter lind

Hvis du indsætte x = -2 får du 8*-2+3 =

x= 0    8*0+3 =

x=1    8*1+3 =


Svar #7
18. februar 2015 af Anna8587 (Slettet)

skal jeg indsætte alle de x værdier der er mulige? 


Brugbart svar (0)

Svar #8
18. februar 2015 af peter lind

Dem er der uendelig mange af, så det er umuligt. Du skal vælge dem ud så de omfatter et passende forløb af funktionen og så de er nemme at beregne. Det nemmeste at regne med er 0, så tag det med hvis det er tilladt ellers -1 og 1 samt nogle flere heltal


Skriv et svar til: Matematik hjælp!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.