Matematik

renter

18. februar 2015 af Carstenhanse (Slettet) - Niveau: B-niveau

der er indsat 15.000 kroner på en konto. fast årlig rente = 2,65%

hvor mange penge står der på kontoen efter 4 år?

er min udregning rigtig? 

15.000 * 2,65 * 4 = 159,000 kroner 

- det kan bare ikke passe, at der er så mange penge på kontoen efter så få år. 

Nogle der har en anden/den rigtige formel til denne udregning? 


Brugbart svar (1)

Svar #1
18. februar 2015 af Stats

Nej...

Du har 15.000·(1+0,0265)4 = 16.654,33 kr.

År 1       15.000·(1+0,0265) = 15.397,5
År 2       15.397,5·(1+0,0265) = 15.805,53
År 3       15.805,53·(1+0,0265) = 16.244,38
År 4       16.244,38·(1+0,0265) = 16.654,33

K4 = 16.654,33

- - -

Mvh Dennis Svensson


Brugbart svar (0)

Svar #2
18. februar 2015 af 123434 (Slettet)

Kn=K0*(1+r)n

n=terminer/år=4 år

r=1+r/100=1+2,65/100=1,0265

K0=de penge man sætter ind/startbeløbet=15.000 kr

Kn=slutbeløbet, hvad man har tilsidst=?

Kn=15.000kr*(1+0,0265)4=16654,33 kr

Man vil få 16654, 33 kr på kontoen, hvis man indsætter 15.000 kr til en rente på 2,65% og lader pengene stå i 4 år.


Svar #3
18. februar 2015 af Carstenhanse (Slettet)

Tusind tak! 


Skriv et svar til: renter

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.