Kemi

HJÆLP! Skal afl. om 3 timer….

18. februar 2015 af Naglfar (Slettet) - Niveau: C-niveau

Er der nogen derude, der kan hjælpe mig igang med det sidste....?

(Syntes ikke min bog eller google er den store hjælp idag)

Hvilke ioner kan dannes ud fra følgende ionforbindelser? Og hvad hedder ionforbindelsen?
 

MgS Magnesiumsulfat

ZnI2 Zinkiodid

Al2O3 Aluminiumoxid

NH4Cl ammoniumklorid

Ca(OH)2 calsiumhydroxid

AgNO3 Sølvnitrat

K2CO3 Kaliumkabonat

Ca3(PO4)2 calsiumfosfat

Al2(SO4)3 aliminiumsulfat

NaHSO3 natriumhydrogensulfit


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. februar 2015 af 123434 (Slettet)

Ag++NO3-→AgNO3

K2++CO32-→K2CO3

Ca2++(OH)2-→Ca(OH)2

NH4++Cl-→NH4Cl

Al23+ +(SO4)32-→Al2(SO4)3

Alle produkterne er salte. Salte er sammensat af positive og negative ioner og har en samlet ladning på 0

Sammensatte ioner-Består af mindst to forskellige atomer. F.eks. OH-, NO3- , NH4+ osv.

Simple ioner enkelte grundstoffer, som enten har modtaget eller mistet en eller flere elektroner. F.eks. Ag+, Ca2+, N5+. Antallet af elektroner svarer til hovedgruppen. F.eks. hovedgruppe 3→Al3+

Plus-ion=et atom, som har mistet et eller flere elektroner(plus-ion)

Minus-ion=et atom, som har modtaget et eller flere elektroner(minus-ion)


Brugbart svar (0)

Svar #2
18. februar 2015 af Heptan

Desuden

Plus-ion = kation

Minus-ion = anion


Brugbart svar (1)

Svar #3
19. februar 2015 af 123434 (Slettet)

2#

Tak, skal du have. Nu ved jeg også det


Skriv et svar til: HJÆLP! Skal afl. om 3 timer….

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.