Fysik

Opvarmning af vand

19. februar 2015 af turisten (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg kan ikke huske hvilken formel jeg skal bruge til den her:

En varmvandsbeholder med 150 liter vand bliver varmet op med et varmelegemer med resistans 55?, som er forbundet til spændingen 220V. Hvor lang tid tager det at opvarme fra 10°C til 50°C


Brugbart svar (0)

Svar #1
19. februar 2015 af PeterValberg

Se video nr. 12 og 13 på denne [ VIDEO-LISTE ] fra FriViden.dk
de kan sikkert "pege" dig i den rigtige retning.

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #2
19. februar 2015 af mathon

Uden energiudveksling med omgivelserne:

                        I et isoleret system er energien konstant:

                               \Delta E_{varmelegeme}+\Delta E_{vand}=0

                               -\frac{U^2}{R}\cdot t+m\cdot c\cdot \Delta T=0

                               t=m\cdot c\cdot \Delta T\cdot \frac{R}{U^2}

                              


Svar #3
19. februar 2015 af turisten (Slettet)

Får jeg det så ud i sekunder?


Brugbart svar (0)

Svar #4
19. februar 2015 af mathon

enhedsberegning:


           \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! kg\cdot \frac{kJ}{kg\cdot K}\cdot K\cdot \frac{\Omega }{V^2}=kJ\cdot \frac{\Omega }{\Omega \cdot A\cdot V}=kJ\cdot \frac{1}{W}=kJ\cdot \frac{s}{J}=kJ\cdot \frac{s}{10^{-3}\; kJ}=10^3\; s=ks


Skriv et svar til: Opvarmning af vand

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.