Fysik

Hjælp med en opgave!

19. februar 2015 af Teko123 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej alle sammen!

En lampegruppe får spændingen 220V og optager 7,4 A og er forbundet til en generator gennem 2 ledninger med hver 0.6 ohm resistans

Find generatorens klemspænding

skal den lavest på den måde? Ukl = E-I*r = 220V -7,4A * 0,6 ohm = 215,56V 

eller er det måske helt forkert?


Brugbart svar (0)

Svar #1
19. februar 2015 af hesch (Slettet)

#0:  I hele kredsløbet indgår kun resistive komponenter ( ingen kondensatorer og spoler ). Derfor må generatorens klemspænding være større lampespændingen. En resistans kan ikke forøge en spænding, men kan formindske den grundet et spændingsfald.

Der skal stå:   Ukl = E + I * R.

Denne modstand, R, afhænger af om der skal stå "gennem to ledninger" eller "gennem to ledere" ? ?

En ledning består af to eller flere ledere.

Er der ligefrem en tegning ?


Svar #2
19. februar 2015 af Teko123 (Slettet)

Nej der er ikke noget tegning med til opgaven :/ står bare "forbundet til en generator gennem 2 ledninger med hver 0.6 ohm resistans"


Brugbart svar (0)

Svar #3
20. februar 2015 af hesch (Slettet)

#2:  Fornuften siger mig, at der må være tale om een ledning med to ledere ( ellers har man bøvl med at parallelforbinde ledningerne i klemrækkerne vha. lasker, rod i trækdåserne, osv. ).  Hver af de to ledere har en modstand på 0,6Ω, så ledningen har altså en samlet modstand på 2*0,6Ω = 1,2Ω.

Antag det i afleveringen, og skriv det.

Havde der været tale om to paralleltkoblede ledninger, med en modstand pr. ledning = 0,6Ω, ville den samlede modstand være 0,6Ω/2 = 0,3Ω. Det er jo en betydelig forskel.


Skriv et svar til: Hjælp med en opgave!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.