Matematik

Matematik til imorgen...

19. februar 2015 af BLank95 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hjælp med at lave den første, har forsøgt alt og kan ikke starte op, hvis en kan lave a, kan jeg lave resten selv please hjæææælp!!!

Vedhæftet fil: adasdq¨å.docx

Svar #1
19. februar 2015 af BLank95 (Slettet)

og det er opgave 3 

a)


Brugbart svar (1)

Svar #2
19. februar 2015 af Andersen11 (Slettet)

Der er givet en omkostningsfunktion

        C(x) = 0,1x2 -50x +25000 , x > 0

og man skal bestemme minimum for C(x). Løs ligingen C'(x) = 0 , eller benyt, at grafen for C(x) er en parabel, der vender grenene opad, så man kan bestemme parabelens toppunkt.


Svar #3
19. februar 2015 af BLank95 (Slettet)

tak for svaret, men forstår det ikke, det er ikke fordi du eller andre skal lave mine lektier eller noget, men er der mulighed for at lave a) for fatter intet, har forsøgt tusind gange og for det samme tal heletiden....

:(


Brugbart svar (0)

Svar #4
19. februar 2015 af Andersen11 (Slettet)

#3

Prøv at vise din egen fremgangsmåde.

Benyt formlen for x-koordinaten for toppunktet for 2.-gradspolynomiet   p(x) = ax2 + bx + c

        xT = -b/(a)


Svar #5
19. februar 2015 af BLank95 (Slettet)

tak for svaret, men jeg for en negativ løsning hvergang, for heletiden - 7.500


Svar #6
19. februar 2015 af BLank95 (Slettet)

Det vil ikke have du skal eller andre skal lave hele opgaven, jeg har bare brug for A( og såkan jeg lave resten selv :(


Svar #7
19. februar 2015 af BLank95 (Slettet)

Jeg


Svar #8
19. februar 2015 af BLank95 (Slettet)

Jeg kan sende et billed af det jeg gør?


Brugbart svar (0)

Svar #9
19. februar 2015 af Andersen11 (Slettet)

#5, #8

Men prøv dog at vise, hvordan du er kommet frem til dit resultat. Det simpleste er at skrive det direkte her.

Fremgangsmåden er allerede forklaret i #2 og #4.

I #4 skulle det være

        xT = -b/(2a)

Jeg beklager tastefejlen i #4.


Svar #10
19. februar 2015 af BLank95 (Slettet)

(-50) i anden - 4 * 0.1* 25.000 = - 7.500


Brugbart svar (0)

Svar #11
19. februar 2015 af Andersen11 (Slettet)

#10

Man skal ikke beregne diskriminanten d. Man skal beregne x-koordinaten for toppunktet. Formlen er givet i #9.


Svar #12
19. februar 2015 af BLank95 (Slettet)

man plejer at skulle bruge diskriminanten for at regne toppunktet ud


Brugbart svar (1)

Svar #13
19. februar 2015 af Andersen11 (Slettet)

#12

Diskriminanten indgår i udtrykket for toppunktets y-koordinat, ja. Men her skal man blot beregne toppunktets x-koordinat.


Svar #14
19. februar 2015 af BLank95 (Slettet)

okay prøver lige ellers vil jeg henvende mig igen, tusind tak for hjælpen!


Brugbart svar (0)

Svar #15
19. februar 2015 af 123434 (Slettet)

Finde toppunktet for C(x) = 0,1x2 -50x +25000 , x > 0

x-koordinaten kan findes ved C'(x)=0

C'(x)=2*0,1*x2-1-50

C'(x)=0,2x-50

C'(x)=0,2x-50=0

C'(x)=0,2x=50

0,2x=50

0,2x/0,2=50/0,2

x=250

Man kan finde y-koordinaten ved at indsætte x-koordinaten i parablens forskrift

x-koordinaten fandt vi jo til 250

C(250)=0,1*2502-50*250+25000=18750

y-koordinaten for toppunktet er 18750

Toppunktet=(xT,yT)=(250,18750)


Brugbart svar (0)

Svar #16
19. februar 2015 af 123434 (Slettet)

a)

Flemming skal sælge 18750 træer for at omkostningerne til fældning og netning bliver så lille som mulig.

Omkostningen pr. træ er 250 kroner

Er det korrekt?


Brugbart svar (0)

Svar #17
19. februar 2015 af Andersen11 (Slettet)

#16

Nej det er forkert.

Han skal sælge 250 træer, hvorved hans omkostninger bliver 18750 kr, dvs. 75 kr pr træ.

      


Skriv et svar til: Matematik til imorgen...

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.