Fysik

Beregn opdrift.

20. februar 2015 af sdollkf2 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Beregn opdriften på en heliumbaloon med rumfanget 250 L, når temperaturen er 22 C og trykket 1 atm.

Pluft = M * p / R * T = 0,029kg/mol * 101,3*10^3Pa / 8,31pa*m^3/mol*K * 295K = 1,19Kg/m^3

Phelium = M * p / R * T = 0,004kg/mol * 101,3*10^3Pa / 8,31pa*m^3/mol*k * 295K =0,165kg/m^3

Fop = Pluft - Phelium * V * g

Pluft - Phelium = 1,19kg/m^3 - 0,165kg/m^3 = 1,025kg/m^3

Fop = 1,025kg^m^3 * 0,25m^3 * 9,82N/Kg = 2,51N

Facit = 2,94N

Har jeg lavet en fejl?


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. februar 2015 af mathon

Opdriften er tyngden af den fortrængte luft.


Brugbart svar (0)

Svar #2
20. februar 2015 af hybridxz (Slettet)

Hej det her er måske lidt off-topic, men jeg har virkelig brug for hjælp til en fysik opgave jeg skal aflevere til i morgen. Opgaven lyder 1. Beregn den kinetiske energi af en elektron med farten  [1,43 * 10^7 m/s] . Hjælp please ;-)


Brugbart svar (0)

Svar #3
20. februar 2015 af Soeffi

#0 #1 Massen af Helium kommer først ind i billedet, når du bliver spurgt, om opdriften er stor nok til, at ballonen kan lette.


Brugbart svar (0)

Svar #4
20. februar 2015 af peter lind

#2  Du bør oprette en ny tråd, når du har et ny spørgsmål

Kinetisk energi = ½m*v2 Den er så vigtig, at du bør kende den udenad

#0

Det er utroligt uklart skrevet.

eksempler:

Du starter med Pluft.  P i sådanne opgaver betyder normalt trykket, men det betydet det åbenbart ikke her.

Fop = Pluft - Phelium * V * g

De to led på højre side har ikke engang samme enhed


Brugbart svar (0)

Svar #5
20. februar 2015 af mathon

#0

    \varrho _{luft } ved 1 atm og 22°C:

                           \varrho _{luft }=\frac{p\cdot M}{R\cdot T}=\frac{(101325\; \frac{N}{m^2})\cdot \left (0,029\; \frac{kg}{mol} \right )}{\left (8,31447 \; \frac{Nm}{mol\cdot K} \right )\cdot ((273,15+22)\; K)}=1,19739\; \frac{kg}{m^3}

                  F_{op}=V\cdot \varrho _{luft}\cdot g=\left ( 0,250\; m^3 \right )\cdot \left ( 1,19739\; \frac{kg}{m^3} \right )\cdot \left ( 9,82\; \frac{N}{kg} \right )=2,94\; N


Brugbart svar (0)

Svar #6
20. februar 2015 af mathon

#4
          \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! {E_{kin}}^{elektron}=\frac{1}{2}\cdot m_e\cdot v^2=\frac{1}{2}\cdot \left ( 9,10938\cdot 10^{-31}\; kg \right )\cdot \left ( 1,43\cdot 10^7\; \frac{m}{s} \right )^2=9,31389\cdot 10^{-17}\; J=

                                                                                                                                            581,327\; eV


Skriv et svar til: Beregn opdrift.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.