Fysik

Gider du rette?! :)

21. februar 2015 af Naglfar (Slettet) - Niveau: C-niveau

Er der en der kan rette de her?! :)

I denne opgave er lydens hastighed 341m/s og lysets hastighed er 3·108m/s.

Bestem bølgelængden for tonen med frekvensen 220Hz.

341M/s : 220 Hz = 1,55m

Bestem frekvensen for rødt lys med bølgelængden 600nm.

Som skrevet i lommeregner (Copy/paste) ; 600/(3*10^8)=0.000002


Svar #1
21. februar 2015 af Naglfar (Slettet)

-og?! :)

En korkprop flyder på en havoverflade med store regelmæssige bølger.

Den vandrette afstand fra en bølgetop til den næste er 24m

Den lodrette afstand fra bølgetop til bølgedal er 6m

Korkproppen er 5 sekunder om at nå fra bølgetop til bølgedal.

Bestem bølgernes bølgelængde, periode, frekvens, bølgehastighed og amplitude.

Bølgelængde; λ = 24m.

Amplitude; (6m. / 2 = 3m) = 3m.

Periode; (5s.*2=10s. ) = 10s.

Frekvens; (1/10) = 0,1Hz.

Bølgehastighed; (24/10) = 2,4m/s.


Skriv et svar til: Gider du rette?! :)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.