Fysik

Statik af en kran, hvorfor er lign. 2. forkert?

21. februar 2015 af vipvup (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

En kran løfter en træstamme i punktet G (se fig. vedhæftet), med F=25 kN (eneste kendte kraft).

Min fremgangs metode er sådan, at der skal være 3 ligevægte:

\sum F_x=-F*cos(\alpha)+S_{AF}-+S_{DE}*cos(tan^{-1}(\frac{0,3 \mbox{m}}{2,4 \mbox{m}}))=0

\sum F_y=-F*sin(\alpha)+S_{DE}*sin(tan^{-1}(\frac{0,3 \mbox{m}}{2,4 \mbox{m}}))=0

\sum M_F=-F*\cos(\alpha)*3\mbox{m}-S_{DE}*\cos(\tan^{-1}(\frac{0,3 \mbox{m}}{2,4 \mbox{m}}))*0.6\mbox{m}=0

Den jeg gerne ville finde tænker jeg er SDE og det gøres ved 3. lign. med momentligevægt SDE=89,1 kN. Men problemet er så at der er noget galt med ∑Fy da den giver noget andet, som ikke er rigtigt. Hvorfor er lign. 2 forkert? Opgaven er vedhæftet.

Vedhæftet fil: Kran opgave..jpeg

Skriv et svar til: Statik af en kran, hvorfor er lign. 2. forkert?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.