Matematik

Hej matematik

22. februar 2015 af Karare - Niveau: B-niveau

Jeg håber i kan hjælpe mig med denner her oppgave . Jeg synes den er svære jeg har prøvet at lave den men det lykkedes ikke . tak på forhånd .... 

To kystvagtstationer har en retlinjet kyst i øst-vestlig retning en indbyrdes afstand på 10,5 km. Fra et skib, der har en stik østlig kurs, danner sigtelinjerne til stationerne vinkler med skibets sejlretning på 25o og 103o. Tegn en skitse af situationen og bestem skibets afstand fra land.


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. februar 2015 af peter lind

Du se det nemmest ved at se på den skitse du skal lave.  Sigtelinjerne danner en trekant, hvor den en sider er de 10,5 km. Ud fra de angivne vinkler kan du finde to vinkler mellem højden i trekanten


Svar #2
22. februar 2015 af Karare

det er afstand jeg ikke ved men se min tegning .. .

Vedhæftet fil:mmmmat.docx

Brugbart svar (0)

Svar #3
22. februar 2015 af peter lind

Kald skibets position C.

Du kan finde vinkel C i trekanten som differencen mellem  de to opgivne vinkler. Vinkel B er 25º. Dermed har du alt hvad du har behov for til at finde alt om den trekant. Du skal finde højden i trekanten. Dertil skal du finde mindst en af de manglende sider. Brug sinusrelationerne til det


Svar #4
22. februar 2015 af Karare

ja lige præcist men det kan jeg ikke finde ud af det svært at se det jeg mener det ... 


Brugbart svar (0)

Svar #5
22. februar 2015 af peter lind

Du kan jo starte med at finde en af de manglende sider. Brug sinusrelationerne til det.


Svar #6
22. februar 2015 af Karare

okay men hvilket tal skal jeg indsætte ... 


Brugbart svar (0)

Svar #7
22. februar 2015 af mathon

Tegn en skitse og få overblik:

             T=\frac{1}{2}\cdot a\cdot 10,5=\frac{10,5^2}{2}\cdot \frac{\sin(25)^{\circ}\cdot \sin(78^{\circ}+25^{\circ})}{\sin(78^{\circ})}

                       a=10,5\cdot \frac{\sin(25)^{\circ}\cdot \sin(103^{\circ})}{\sin(78^{\circ})}


Skriv et svar til: Hej matematik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.