Matematik

Massefylde. En der trænger til at blive udfordret?

22. februar 2015 af Mallingg (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej alle.

For at gøre dette kort så skal jeg beregne nedenstående.

I nogle klimamodeller forudser man risikoen for, at den grønlandske indlandsis smelter.
Der er bundet 2,7 mio. km³ is i indlandsisen. Massefylden for is er 0,9. Oceanernes areal:
3,61*1014 m². Hvor meget vil verdenshavende stige, hvis indlandsisen smelter? Beregn dette.

Hvis der bare er en der vil opstille formlen så kan jeg godt resten. Jeg har bare ikke haft matematik siden sommer..

tak på forhånd! :)


Brugbart svar (1)

Svar #1
22. februar 2015 af mathon

           \Delta V= 2,7\cdot 10^{15} \; m^3    

           \Delta V=\Delta h\cdot A

           \Delta h=\frac{\Delta V}{A}


Svar #2
22. februar 2015 af Mallingg (Slettet)

Mathon svar venligst på mit niveau! :)
Jeg er ikke profesor.

hjælp mig lige lidt mere.

Har glemt hvad delta er. forskellen på noget.


Svar #3
22. februar 2015 af Mallingg (Slettet)

tak!


Brugbart svar (0)

Svar #4
22. februar 2015 af mathon

\Delta V er volumentilvækst

\Delta h er verdenshavhøjdetilvækst

                 \Delta h=\frac{\Delta V}{A}=\frac{2{,}7\cdot 10^{15}\; m^3}{3,61\cdot 10^{14}\; m^2}=


Skriv et svar til: Massefylde. En der trænger til at blive udfordret?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.