Fysik

Hvordan bestemmer jeg resistansen af en komponent?

23. februar 2015 af FrederikBMøller (Slettet) - Niveau: A-niveau

Jeg har et kredsløb, det ene sted er er 1,5V og det andet sted er I=3,2A i mellem dem er der en komponent, hvad er resistansen af denne kompunent?

Tak!


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. februar 2015 af mathon

                             R=\frac{U}{I}


Brugbart svar (0)

Svar #2
23. februar 2015 af hesch (Slettet)

#0:  Det korte svar på dit korte (forenklede) spørgsmål er:

Ohms lov:  R = U / I


Svar #3
23. februar 2015 af FrederikBMøller (Slettet)

Hvad er variablerne U og I?...  Er virkelig lost


Brugbart svar (0)

Svar #4
23. februar 2015 af hesch (Slettet)

#3:  Du har jo selv skrevet:  I = 3,2A.  Spændingen på 1,5V betegnes konventionelt ved U.


Svar #5
23. februar 2015 af FrederikBMøller (Slettet)

Så det kommer til at hede R=1,5V/3,2A?

Tusinde tak!


Brugbart svar (0)

Svar #6
23. februar 2015 af hesch (Slettet)

#5:  Det ved jeg ikke, for jeg har ikke set kredsløbet, hvor denne spænding og hvor denne strøm optræder i kredsløbet.

Kredsløb kan være meget forskellige.


Brugbart svar (0)

Svar #7
23. februar 2015 af mathon

                   R=\frac{1,5\; V}{3,2\; A}=\frac{1,5\; \Omega \cdot A}{3,2\; A}=0,46875\; \Omega


Skriv et svar til: Hvordan bestemmer jeg resistansen af en komponent?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.