Matematik

Ligning med opløftet x, HJÆLP !

23. februar 2015 af LineSuhe - Niveau: A-niveau

Hej. Jeg har brug for hjælp til denne ligning. 

56 = 14*2x-5

Jeg ved at man kan bruge log når x er opløftet. Men hvad gør jeg når den hedder x-5


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. februar 2015 af Andersen11 (Slettet)

Divider med 14 på hver side, og tag så log() på hver side, eller løs ligningen i hovedet.

        2x-5 = 56/14 = 4 = 22


Skriv et svar til: Ligning med opløftet x, HJÆLP !

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.