Matematik

Hjælp til opgave

23. februar 2015 af anders2015 (Slettet) - Niveau: 10. klasse

Jeg har vedhæftet en fil ang. en opgave som jeg håber i kan hjælpe mig med.

Jeg forstår ikke hvordan jeg regner denne opgave ud?

Hilsen Anders

Vedhæftet fil: opg.png

Brugbart svar (0)

Svar #1
24. februar 2015 af Andersen11 (Slettet)

Benyt formlen for rumfanget af en cylinder

        Vcyl = π·h·r2

hvor h er malerspandens højde og r er dens radius.

I hver delopgave kender man to af størrelserne h, r og Vcyl og kan så beregne den tredje størrelse.


Brugbart svar (0)

Svar #2
24. februar 2015 af mathon

                                           V_{cyl}=\pi \cdot h\cdot r^2

                                            h=\frac{V_{cyl}}{\pi \cdot r^2}

                                            r=\sqrt{\frac{V_{cyl}}{\pi \cdot h}}

1 L = 1000 cm3


Svar #3
24. februar 2015 af anders2015 (Slettet)

Takker mange gange for hjælpen

Hilsen Anders


Skriv et svar til: Hjælp til opgave

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.