Fysik

Beregn bølgelængde af 3 absorptionslinjer

24. februar 2015 af mathiiasg (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg er helt gået i stå ved denne opgave - jeg har vedhæftet den.

a. Beregn bølgelængderne af de 3 absorptionslinjer, som kan forekomme ved excitation fra grundtilstanden til de viste niveauer. Indtegn overgangene i energiniveaudiagrammet.

Her havde jeg tænkt at bruge lambda = f / c, men jeg ved ikke hvordan jeg finder frekvensen ud fra de oplyste tal?

b. Beregn de bølgelængder i emissionsspektret, der svarer til overgange mellem de viste energiniveauer. Indtegn overgangene i energiniveaudiagrammet.

Håber nogen kan hjælpe.

Vedhæftet fil: Udklip.JPG

Brugbart svar (0)

Svar #1
24. februar 2015 af Soeffi


Brugbart svar (0)

Svar #2
24. februar 2015 af Soeffi

Du skal nok bruge Efoton = h·f.

I første opgave ser man på excitation fra grundtilstanden. I anden opgave ser man på overgange mellem to vilkårlige tilstande.


Brugbart svar (0)

Svar #3
30. marts 2020 af hannahnæsby (Slettet)

Jeg forstår ikke hvordan man finder f?


Brugbart svar (0)

Svar #4
30. marts 2020 af Soeffi

#3. 

Du bruger formlerne:

E = h·f ⇒ f = h/E eller E = h·c/λ ⇒ λ = h·c/E,

hvor h = 4,136·10-15 eV·s og c = 2,998·108 m/s.


Brugbart svar (0)

Svar #5
31. marts 2020 af hannahnæsby (Slettet)

Men hvad er E?


Brugbart svar (0)

Svar #6
31. marts 2020 af Soeffi

#5. E er forskellen mellem grundtilstanden og de andre linjer. 


Skriv et svar til: Beregn bølgelængde af 3 absorptionslinjer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.