Matematik

Matematik

25. februar 2015 af louisehanseen (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej alle

jeg sider med en opgave og er helt lost, jeg ved slet ikke hvordan jeg skal regne opgaven, hvordan ejg skal skrive den op overhovedet. 

Jeg håber virkelig, at der er nogen, som gider at hjælpe mig med opgave c.

Mine resultater i a) blev f(x)=-10,667x-13,931

Mit resultat i opgave b) blev: sigende i intervallet 5;uendelig og faldende i intervallet 0;5

Mange hilsner 

Mie

Vedhæftet fil: opgave 10.png

Brugbart svar (0)

Svar #1
25. februar 2015 af mathon

opgave 10.png


Brugbart svar (0)

Svar #2
25. februar 2015 af mathon

tangenten i (3,f(3))
har ligningen
                                    y=f{\, }'(3)\cdot \left ( x-3 \right )+f(3)


Brugbart svar (0)

Svar #3
25. februar 2015 af mathon

b)

     Monotoniintervallerne
     bestemmes bl.a. af
                                         f{\, }'(x)=0
          dvs
                                         x=\pm 5

                                    


Brugbart svar (0)

Svar #4
25. februar 2015 af mathon

c)
     tangentligning i (xo,yo)
                                            y=f{\: }'(x_o)\cdot (x-x_o)+f(x_o)

                                            y=f{\: }'(x_o)\cdot x+\left (f(x_o)-f{\: }'(x_o)\cdot x_o) \right ) 

     Hvis
                                            y=f{\: }'(x_o)\cdot x
     betyder det, at
                                            f(x_o)-f{\: }'(x_o)\cdot x_o =0\; \; \; \; \; x_o>0
                                        


Svar #5
25. februar 2015 af louisehanseen (Slettet)

JEg kan got finde us af a og b, dem har jeg fået resultaterne til, det er bare c, og jeg har ingen anelse hvordan jeg skal skrive det op, håber nogen gider skrive det op med de rigtige tal?


Brugbart svar (0)

Svar #6
25. februar 2015 af peter lind

Du skal løse ligningen i #4 med x0 som ubekendt altså

x02-50*ln(x0) - (2x0-50/x0)*x0 = 0


Svar #7
25. februar 2015 af louisehanseen (Slettet)

så jeg kan bare solve(x02-50*ln(x0) - (2x0-50/x0)*x0 = 0, X0)


Brugbart svar (0)

Svar #8
26. februar 2015 af Andersen11 (Slettet)

#7

Du skal skrive det ordentligt, så din lommeregner også kan forstå det.


Skriv et svar til: Matematik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.