Matematik

2. gradsligninger med brøker

26. februar 2015 af leoloubi (Slettet) - Niveau: C-niveau

Jeg har siddet og kæmpet med 2. gradsligninger hvor der er en eller flere brøker i, men kan simpelthen ikke regne dem korrekt, uanset hvordan jeg vender og drejer dem. 

Så hvis der er nogle der sidder derude, som har styr på det her, må i meget gerne prøve at forklare mig fremgangsmåden, for denne slags ligninger. 

Et eksempel: 

8/x^2 = 8/x - 6

Håber i kan hjælpe mig!


Brugbart svar (1)

Svar #1
26. februar 2015 af Chrystine (Slettet)

Du må gange alle led med x2 (når x≠0).
Så får du noget genkendeligt.


Svar #2
26. februar 2015 af leoloubi (Slettet)

Også hvis ligningen lyder på:

(2-x) / (x+2) = (x+3) / (x-3) + 6


Brugbart svar (0)

Svar #3
26. februar 2015 af Stats

.

- - -

Mvh Dennis Svensson


Brugbart svar (1)

Svar #4
26. februar 2015 af Stats

\frac{2-x}{x+2}=\frac{3+x}{x-3}+6\Leftrightarrow \frac{2-x}{x+2}=\frac{3+x}{x-3}+\frac{6}{1}

Vi vil gerne have det på én brøk. Derfor skal vi have samme nævner på højre side at lighedstegnet.

\\ \frac{2-x}{x+2}=\frac{3+x}{x-3}+\frac{6}{1}\Leftrightarrow \frac{2-x}{x+2}=\frac{3+x}{x-3}+\frac{6({\color{Red} x-3})}{{\color{Red} x-3}}\Leftrightarrow \\ \\ \frac{2-x}{x+2}=\frac{3+x+6(x-3)}{x-3}

Så burde den være lige til.. Reducer og anvend:

\\ \frac{a}{b}=\frac{c}{d}\Leftrightarrow ad=bc

- - -

Mvh Dennis Svensson


Svar #5
26. februar 2015 af leoloubi (Slettet)

Tak for svarende! Vil prøve mig frem med jeres metoder.


Skriv et svar til: 2. gradsligninger med brøker

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.