Matematik

Simplet målestoksforhold

01. marts 2015 af Michael23 - Niveau: 7. klasse

Jeg har fået et rum oplyst der hedder "Værelse 1" hvori der står at der er 7,3m2. Ud fra dette vil jeg gerne beregne hvordan jeg kommer frem til rektanglets altså værelsets længde og bredde i virkeligheden. - Det er mig lidt svært da jeg ikke har fået andet oplyst end bare de 7.3mog at værelset er et rektangel.


Brugbart svar (0)

Svar #1
01. marts 2015 af 123434 (Slettet)

Hej

Har du ikke fået oplyst et målestoksforhold?


Svar #2
01. marts 2015 af Michael23

#1 nej, det er også derfor jeg er i tvivl.


Brugbart svar (0)

Svar #3
01. marts 2015 af peter lind

Længde*bredde = 7,3 m3.

Det er ikke nok til at bestemme længden og bredden. Når der er tale om et målestokforhold, kunne jeg tænke mig at du har en tegning eller lignende, hvor du kan se forholdet mellem længde og bredde. Har du kan det kan du bruge det til at finde længde og bredde


Brugbart svar (0)

Svar #4
01. marts 2015 af peter lind

Du kan af skitsen finde forholdet mellem længde og bredde. Hvis der står noget om forholdet i opgaven ellers kan du bruge det.

Kaldes det fundne forhold f

har du de to ligninger

Længde*bredde = 7,3 m3

Længde/bredde  = f

Du kan så enten dividere ligningerne med hinanden eller alternativ isolere længde eller bredde af den ene ligning og sætte resultatet ind i den anden


Brugbart svar (0)

Svar #5
02. marts 2015 af SuneChr

SP 0203150037.PNG

Vedhæftet fil:SP 0203150037.PNG

Skriv et svar til: Simplet målestoksforhold

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.