Fysik

Krafter - Hvor meget vand kan en hest trække?

01. marts 2015 af qqrt4 (Slettet) - Niveau: 9. klasse

"En hest går i et gangspil, som trækker en pumpe i en mine. Vandet skal løftes 50 meter op."

"Hvor meget vand kan hesten pumpe op pr. minut?" 

Hvordan udregner jeg den? Mht. formler osv?


Brugbart svar (0)

Svar #1
01. marts 2015 af Peppeer (Slettet)

Se dette indslag 

-> https://www.studieportalen.dk/forums/Thread.aspx?id=1168424


Brugbart svar (0)

Svar #2
02. marts 2015 af hesch (Slettet)

For at løfte 1L vand ( 1 kg vand ) 50m, kræves der energien:

E = m*g*h = 1 kg * 9,82 m/s2 * 50 m = 491 J

For at løfte 1L vand 50m pr. sek., skal der ydes en effekt: P = 491 J/s = 491 W.

Een hestekraft ≈ 736 W    ( vistnok EU-standard ).

Så hesten kan løfte  (736W / 491W ) * 1L pr. sek.

Omregn dette til liter vand pr. minut.


Skriv et svar til: Krafter - Hvor meget vand kan en hest trække?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.