Matematik

Undersøg om f er løsning til differentialligningen

08. marts 2015 af lollipop12345 (Slettet) - Niveau: A-niveau

En funktion f er bestemt ved f(x)=x*ex
Undersøg om f er en løsning til differentialligningen dy/dx=y+ex

Altså jeg er kommet frem til:
f'(x)=1*ex+x*ex=ex+x*ex
Og så skal man vel sætte det ind på y's plads tror jeg? Men der er jeg gået i stå. Nogen der kan forklare og vise mig, hvad jeg skal gøre, så jeg kan huske det til eksamen?


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. marts 2015 af mathon

                      f '(x) = ex + x·ex = ex + (x·ex) = ex + y  =  y + ex


Skriv et svar til: Undersøg om f er løsning til differentialligningen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.