Matematik

Parallelle linjer

08. marts 2015 af Elias1991 (Slettet) - Niveau: B-niveau
Hvilken værdi skal tallet k have, hvis linjerne m og n med ligningerne
m: 3x-4y=2 n: kx+7y-12=0 skal være parallelle

Svar #1
08. marts 2015 af Elias1991 (Slettet)

Jeg ved at parallelle linjer har samme hældning men hældningerne kan da ikke blive det samme på de to linjer?

Brugbart svar (1)

Svar #2
08. marts 2015 af LarsJensen0 (Slettet)

Hej,

først kan du omskrive begge udtryk så de kommer på formen y=ax+b (hvor k er a i den ene). Derefter skal du så bestemme k så linjerne får samme hældning.

Hilsen Lars


Svar #3
08. marts 2015 af Elias1991 (Slettet)

Jeg har gjort som du beskriver. Skal jeg så sætte hældningerne a lig hinanden 3/4=-k/7 og løse den?

Svar #4
08. marts 2015 af Elias1991 (Slettet)

Er du der Jensen ?

Brugbart svar (0)

Svar #5
09. marts 2015 af LarsJensen0 (Slettet)

Ja, hældningerne skal være lig med hinanden, ellers er linjerne ikke paralelle.

Hilsen Lars


Skriv et svar til: Parallelle linjer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.