Kemi

Kemi A 17 august 2013 eksamen skriftlig

08. marts 2015 af hejmitnavnerirrelevant (Slettet) - Niveau: A-niveau

Spørgsmålet lyder: 

Opgave 4: Penicillin 

E: Gør rede for, hvor stor en procentdel der findes af de viste
strukturer i vandig opløsning ved pH 2,0 og ved pH 7,4.
Benyt bilag 2.

Hvilke stoffer udgør hvilken del af Bjerrumdiagrammet? (der er givet stoffer A, B, C, D og E).

Vedhæftet fil: 2013 august.pdf

Brugbart svar (0)

Svar #1
08. marts 2015 af Heptan

Beskriv så præcist som muligt hvad du har problemer med. Gør rede for hvad du ved, og hvad du ikke ved. På den måde undgår du, at lektiehjælperen bruger tid på at forklare ting, som du i forvejen er bekendt med. Dette illustrerer også, at du har tænkt over opgaven, hvilket ofte giver hurtigere og bedre svar.


Svar #2
08. marts 2015 af hejmitnavnerirrelevant (Slettet)

Man får givet 5 stoffer (A, B, C, D og E) og ampicillinen  pks(-COOH)=2,5, penicillin G pks2(-COOH)=2,8 og ampicillinen pks(-NH3+)=7,2

Vi går givet et Bjerrumdiagram med 3 grafer for ampicillin og penicillin G.

Pks=pH når xs(syrebrøken)=0,5

Vi ser altså at den blå graf er ampicillinen, den sorte er penicillin G og den røde er også ampicillinen.

Hvilke stoffer passer så til "hvilken del" i Bjerrum diagrammet?


Brugbart svar (0)

Svar #3
08. marts 2015 af Heptan

Hvis du aflæser syrebrøken ved pH = 2,0 og pH = 7,4 ved du hvor stor en procentdel af hvert stof der findes på syreformen. Basebrøken kan man let beregne:

xb = 1 - xs

Den angiver så hvor meget der er på baseformen. Ampicillin og Penicillin G er uafhængige af hinanden.


Svar #4
09. marts 2015 af hejmitnavnerirrelevant (Slettet)

Okay, så ved pH=2 så ampicillinen er 75% og 25%  og penicillin er 85% og 15% og 0%ampicillin af den "sidste" (røde fra)

Men markerer den blå fra stof A og B og den sorte D og E og den røde E og C?

 Ved pH=7,4 så er  40% E og 60% C (resten nul procent)?


Brugbart svar (0)

Svar #5
09. marts 2015 af Soeffi

Vedhæftet fil:bjerrumd.png

Brugbart svar (0)

Svar #6
09. marts 2015 af Heptan

#5 Tak


Skriv et svar til: Kemi A 17 august 2013 eksamen skriftlig

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.