Matematik

Mat - Cirkler HJÆLP

09. marts 2015 af TommiSchaumann (Slettet) - Niveau: 9. klasse

Hey folk! :)

Mangler virkelig hjælp til det her, kan slet ikke finde ud af det:

Formlen for en cirkels areal er A = 3,14*r*r

Arealet af cirklen er en funktion af radius, der som den uafhængige variabel er opløftet i anden potens.

A = Hvordan tror du funktionens graf ser ud?

B = Opstil en tabel og tegn funktionens graf. Overvej hvilke værdier af den uafhængige variabel, der er realistiske.


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. marts 2015 af mathon

                                        A(r)=\pi \cdot r^2\; \; \; \; r>0

            tabel
                                            \begin{array} {|c|c|} r&A(r)\\ \hline 0,25&0,196\\ \hline 0,5&0,785\\ \hline 1&3,14\\ \hline 1,25&4,91\\ \hline 1,5&7,07\\ \hline 1,75&9,62\\ \hline 2&12,57 \end{array}                           

minder den ikke om
                                         f(x)=ax^2
          Hvad kalder du grafen for f(x)?


Skriv et svar til: Mat - Cirkler HJÆLP

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.