Matematik

Skitsering af mulig graf

10. marts 2015 af ShadH - Niveau: A-niveau

Der er blevet stillet nogle krav til en graf hvorefter opgaven beder om at skitsere en mulig graf ud fra de følgende krav (vedhæftet).

Jeg har et godt indtryk af hvorledes grafen ser ud, men jeg bliver dog i tvivl i forhold til udsagnet:

"f er defineret for alle x i intervallet ]-3;4["

Hvilken betydning vil det havde for grafen?

Vedhæftet fil: Mulig graf, kravene.png

Brugbart svar (1)

Svar #1
10. marts 2015 af Andersen11 (Slettet)

Det betyder, at funktionen ikke er defineret for x = -3 og for x = 4. Grafen kan, for eksempel, have lodrette asymptoter ved x = -3 og ved x = 4, eller den kan blot have et "hul" i disse punkter.

Grafen skal gå gennem punkterne (-1 , 10) og (2 , -9), hvor den også har vandret tangent , og funktionen skal være voksende i ]-3;-1[ og i ]2;4[ , og aftagende i ]-1;2[ .


Brugbart svar (0)

Svar #2
10. marts 2015 af Soeffi


Skriv et svar til: Skitsering af mulig graf

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.