Matematik

Løs ligningen f(x)=0,og gør rede for, hvad løsningerne fortæller om grafen

10. marts 2015 af Cooljoan (Slettet) - Niveau: B-niveau

Figuren viser grafen for funktionen f givet ved f(x)=-0.2x4+1.6x3-3.2x2+1.6x-3

a)Løs ligningen f(x)=0,og gør rede for, hvad løsningerne fortæller om grafen


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. marts 2015 af Andersen11 (Slettet)

Løsningen til ligningen f(x) = 0 giver x-koordinaterne for grafens skæringspunkter med x-aksen.

Gang med -5 på hver side af lighedstegnet i ligningen f(x) = 0 . Så får man

        x4 - 8x3 + 16x2 - 8x + 15 = 0

For mulige rationale rødder p/q , hvor p og q er hele tal, gælder der, at p går op i koefficienten til x0 , dvs. 15, og q går op i koefficienten til x4 , dvs. 1. Mulige rationale rødder skal altså s8ges blandt tallene ±1, ±3, ±5, og ±15.


Skriv et svar til: Løs ligningen f(x)=0,og gør rede for, hvad løsningerne fortæller om grafen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.