Matematik

Opgave 238

12. marts 2015 af johankristensen111 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Halløj.... 

Jeg har fået stillet denne opgave og er på bar bund... 

Jeg har godt nok lavet opgave a, men b, c, d, e og f mangler jeg start-hjælp til. Hvad skal jeg gøre? 

På tegningen af et hus er der indlagt et koordinatsystem, og koordinaterne til en række punkter er angivet. 

A(3,8,0)

B(-3,8,0)

C(-3,8,2)

D(3,8,2)

E(0, 6.5, 3.5)

F(3,-8,0)

G(-3,-8,0)

H(-3,-8,2)

I(3,-8,2)

J(0, -6.5, 3.5)

Opgaverne er sådan: 

a) Beregn afstanden I ED I

b) Bestem en ligning for planen EDC.

c) Beregn arealet af trekant EDC.

d) Bestem en ligning for planen IDCH

e) Beregn vinklen mellem planen EDC og planen IDCH

f) Beregn husets tagareal. 

a) har jeg løst sådanne: 

I ED I = kvadratrod af (3-0)^2 + (8-6.5)^2 + (3.5-2)^2 = 3.67

Kan i hjælpe mig med resten? 


Brugbart svar (1)

Svar #1
12. marts 2015 af peter lind

b)  brug at ED×EC  er normalvektor til planen

c) Areal = ½|ED×EC|

d)  Brug samme metode som i b)

e) Find vinklen mellem normalvektorerne

f) Mangler oplysninger til at kunne besvare det


Svar #2
12. marts 2015 af johankristensen111 (Slettet)

Du er en sand ven...!!! Mange tak :-) 


Svar #3
12. marts 2015 af johankristensen111 (Slettet)

i b) når jeg skal vælge et punkt, er det så lige gyldigt hvilket punkt jeg vælger? 


Svar #4
12. marts 2015 af johankristensen111 (Slettet)

Kan jeg få mere hjælp til c) ??? 


Brugbart svar (0)

Svar #5
12. marts 2015 af peter lind

#3 Det skal være et punkt i planen. Hvilket punkt i planen du vælger må du selv om

#4 Du har beregnet krydsproduktet i b. Du skal finde længden af den vektor


Svar #6
12. marts 2015 af johankristensen111 (Slettet)

Skal jeg finde længden af den vektor, når jeg skal bestemme arealet? 


Brugbart svar (0)

Svar #7
12. marts 2015 af Andersen11 (Slettet)

#6

Arealet af trekant EDC er lig med arealet af den af vektorerne ED og EC udspændte trekant, og dette areal er

        AEDC = (1/2)·|ED×EC|


Skriv et svar til: Opgave 238

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.