Matematik

2. gradsfunktion hjælp

13. marts 2015 af kasp992a (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej, 

Har nogle problemer med 3 opgaver. Ville sætte pris hvis nogle vil hjælpe mig..

Forskriften for overskud ser således ud: h(x)= ((-30x+9000)*x)-(3000x+12000)

d) bestem den afsætning, der giver det største overskud, det maksimale overskud og den tilhørende stykpris.

e) bestem hvilket interval afsætningen skal tilhøre, for at der er et positivt overskud.


Brugbart svar (1)

Svar #1
13. marts 2015 af mathon

d)                       
                         h(x)=-30x^2+6000x-12000


                        
          Afsætning der giver det største overskud:
                            x=\frac{-6000}{2\cdot (-30)}=100

          Maksimalt overskud:
                         h(100)=-30\cdot 100^2+6000\cdot 100-12000=288.000

          Maksimalt overskuds stk-pris:
                         p=\frac{288.000}{100}=2.880

e)
         
 

         

       


Brugbart svar (0)

Svar #2
13. marts 2015 af mathon

e)
           h(x)=0
                                x^2-200x+400=0\; \; \; \; \; x\in \mathbb{Z}_+

                                        x=\left\{\begin{matrix} 2\\198 \end{matrix}\right.
    overskudsgivende afsætning

                                        2<x<198


Svar #3
13. marts 2015 af kasp992a (Slettet)

Mange tak for svar. Det var også det jeg selv var kommet frem til vha. geogebra.

Hvad med de sidste opgaver?


Brugbart svar (0)

Svar #4
13. marts 2015 af Andersen11 (Slettet)

#3

Hvad mener du med "de sidste opgaver"?


Svar #5
13. marts 2015 af kasp992a (Slettet)

Hvis jeg nu har fået at vide at for en produktion af en vare gælder, at salgsprisen pr. stk. er givet ved  p(x)= -30x+9000 hvor x er afsætningen.

Og omkostningerne er givet ved C(x)= 3000x+12000

Er svaret så stadig det samme?


Brugbart svar (0)

Svar #6
13. marts 2015 af Andersen11 (Slettet)

#5

Overskuddet er jo så netop den funktion h(x), der er undersøgt ovenfor.


Skriv et svar til: 2. gradsfunktion hjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.