Matematik

MATEMATIK HJÆLP HASTER

16. marts 2015 af Malene121 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej er der en der kan hjælpe med denne opgave som er vedhæftet?

Vedhæftet fil: Opgave.png

Brugbart svar (0)

Svar #1
16. marts 2015 af Andersen11 (Slettet)

Sædets afstand fra stativets top er katete i en retvinklet trekant, hvor man kender hypotenusen (5 m) og den anden katete (4 m) . Benyt Pythagoras til at beregne den ukendte katete og træk den så fra hele stativets højde.


Svar #2
16. marts 2015 af Malene121 (Slettet)

det vil sige 5^2-4^2=1^2, den ukendte katet er 1.

6,3-1=5,3. så ydre positionen er 5,3?


Brugbart svar (0)

Svar #3
16. marts 2015 af Andersen11 (Slettet)

#2

Nej, det er helt forkert beregnet. Beregn den ukendte katete b af

        b2 = c2 - a2 = 52 - 42 = 25 - 16 = ...

Du bør kende siderne i de simpleste pythagoræiske trekanter.


Svar #4
16. marts 2015 af Malene121 (Slettet)

så det vil sige at den er 9 - altså giver den 3^2


Svar #5
16. marts 2015 af Malene121 (Slettet)

sådan giver 3,3 ?


Brugbart svar (0)

Svar #6
16. marts 2015 af Andersen11 (Slettet)

#5

Ja, det er resultatet. Prøv at formulere forståelige sætninger.


Skriv et svar til: MATEMATIK HJÆLP HASTER

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.