Matematik

Bestem arealet så det bliver størst muligt og gør rede for arealet T af trekanten.

16. marts 2015 af Camillakim (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej jeg har problemmer med opgave 6 i dette eksamens hæfte

Opgaven lyder på:

På figuren ses en linje l, der har ligningen 
y=4-x
Endvidere ses en retvinklet trekant ABC , hvor vinkel C er ret. Det oplyses, at C ligger på l, og 
at AC er parallel med førsteaksen.
Gør rede for, at arealet T af trekant ABC udtrykt ved x er givet ved 
T(x)=((1)/(2))*x*(4-x)
og bestem x, så arealet bliver størst muligt, idet 0<x<4 . 

Jeg ved overhovedet ikke hvordan jeg skal gripe opgave an.

Vedhæftet fil: 131206matA (1).pdf

Brugbart svar (0)

Svar #1
16. marts 2015 af Andersen11 (Slettet)

Trekanten ABC er en retvinklet trekant med kateterne x og y = (4 - x) . Benyt udtrykket for arealet af en retvinklet trekant til at opstille udtrykket for arealet T(x) . Derefter findes maksimum for funktionen T(x) ved at løse ligningen T '(x) = 0 , eller ved at bemærke, at T(x) er et 2.-gradspolynomium hvis graf er en parabel, der vender grenene nedad, så det har maksimum i sit toppunkt.


Skriv et svar til: Bestem arealet så det bliver størst muligt og gør rede for arealet T af trekanten.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.