Matematik

parallelogram

17. marts 2015 af nejvelda - Niveau: A-niveau

Hej

Hvordan gør man dette:

Redegør for, at firkant ABCD er et parallelogram, og bestem arealet af tagfladen ABCD

Areal af tagfladen har jeg bestemt ved at beregne længden af krydsproduktet. Men det med redegør forstår jeg ikke. Kan nogen hjælpe?

På frohånd tak!


Brugbart svar (0)

Svar #1
17. marts 2015 af Andersen11 (Slettet)

Man skal benytte andre oplysninger til at vise, at firkant ABCD er et parallelogram. Formuler hele opgaven.

Her: redegør for, at ... = vis, at ...


Svar #2
17. marts 2015 af nejvelda

opgaven er vedhæftet ;)

Vedhæftet fil:parallelogram.PNG

Svar #3
17. marts 2015 af nejvelda

Jeg får i

a) 105x+385z-9240=0

b) 150,1 grader


Brugbart svar (1)

Svar #4
17. marts 2015 af Andersen11 (Slettet)

#2

Man viser, at firkant ABCD er et parallelogram ved at vise, at vektor AB er lig med vektor DC .


Brugbart svar (0)

Svar #5
18. marts 2015 af Andersen11 (Slettet)

#3

a) En mere simpel ligning får man ved at dividere med 35;

        3x + 11z - 264 = 0

Tilsvarende reduceres ligningen for planen β ved division med 70 til

        -3x + 11z -132 = 0

b) Den spidse vinkel v mellem de to tagflader bestemmes så af

        cos(v) = (11·11 - 3·3) / (11·11 + 3·3) = 112/132 = 28/33 ⇒ v = 31,95º

hvorfor den stumpe vinkel mellem tagfladerne er

        vstump = 180º - v = 148,05º


Brugbart svar (0)

Svar #6
18. marts 2015 af mathon

korrektion:
       cos(v) = (11·11 - 3·3) / (11·11 + 3·3) = 112/130 = 56/65 ⇒ v = 30,51º

hvorfor den stumpe vinkel mellem tagfladerne er

        vstump = 180º - v = 149,49º


Brugbart svar (0)

Svar #7
18. marts 2015 af Andersen11 (Slettet)

#6

Mange tak for rettelsen.


Brugbart svar (0)

Svar #8
21. juli 2015 af Soeffi


Brugbart svar (1)

Svar #9
22. juli 2015 af Soeffi

c) Arealet findes ved at tage krydsproduktet af AB og AD. Det ses, at AD og BC er ens, og at ADBC dermed er et parallellogram. Areal = 399.


Skriv et svar til: parallelogram

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.