Matematik

HJÆLP matematik!!! :)

19. marts 2015 af Directionerftw (Slettet) - Niveau: B-niveau

Har jeg lavet a korrekt? Hvordan laver jeg B ??? :) 

Vedhæftet fil: hvordan udregnes b.png

Brugbart svar (0)

Svar #1
19. marts 2015 af Andersen11 (Slettet)

Ja, det er korrekt lavet for a).

b) Udregn integralet M(k) for et vilkårligt positivt k, og løs så ligningen

        M(k) = 100


Svar #2
19. marts 2015 af Directionerftw (Slettet)

#1 jeg har gjort dette, men jeg får ikke det korrekte resultat /: 

Vedhæftet fil:solve, korrekt.png

Brugbart svar (0)

Svar #3
19. marts 2015 af Andersen11 (Slettet)

#2

Du har formodentlig glemt, at k også indgår i din funktion f(x) = x·(k - x) .


Svar #4
19. marts 2015 af Directionerftw (Slettet)

Ja, det var lige præcis det! Du skal havde tusinde tak for hjælpen! Hav en god aften :)


Brugbart svar (0)

Svar #5
19. marts 2015 af Andersen11 (Slettet)

Arealet af en parabelhat, dvs aralet begrænset af en parabel med a < 0 med to reelle rødder og af x-aksen, er lig med 2/3 af arealet af det rektangel, der omslutter parabelhatten. Med funktionen

        f(x) = x · (k - x) , k > 0 ,

er der tale om en parabelhat med rødder i x = 0 og x = k og med toppunkt i x = k/2 , hvor f(k/2) = (k/2)2 så arealet af parabelhatten er

        M(k) = (2/3)·k·(k/2)2 = k3/6

og man skal derfor i b) løse ligningen

        M(k) = k3/6 = 100 ,

dvs.

        k = 6001/3 .


Skriv et svar til: HJÆLP matematik!!! :)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.