Matematik

differentiering

19. marts 2015 af heey95 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej, hvordan differenciere man de her ligninger:

1)  f (x) = −3.55 · x^ 2 + 5.55

2) g(x) = −0.25 · x ^2 + 2.25 


Brugbart svar (0)

Svar #1
19. marts 2015 af Drunkmunky (Slettet)

Der gælder, at xn differentieret giver n*xn-1 og at konstanter differentieret giver 0.


Svar #2
20. marts 2015 af heey95 (Slettet)

Så f(x)= -7,1x
G(x)= -0,5x

?

Brugbart svar (0)

Svar #3
20. marts 2015 af Andersen11 (Slettet)

#2

Ja, det er korrekt. Skriv f '(x) = ... og g '(x) = ...

Der er tale om funktioner, der differentieres, ikke ligninger.


Svar #4
20. marts 2015 af heey95 (Slettet)

Nåå ups det havde jeg glemt. Tak for hjælpen

Skriv et svar til: differentiering

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.