Matematik

Differentiering

21. marts 2015 af VIOR (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej,

Hvorfor bliver f(x)=(x*ex+3x)' = ex+ x* ex + 3?

Er der en regel jeg glemmer? 


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. marts 2015 af Brusebad (Slettet)

Differentier ledvist

(x * ex)' = x * ex + 1 * ex      hvor der er gjort brug af produktreglen

(3x)' = 3

Hvis du sætter udtrykkene sammen og bytter rundt på nogle led fås  e+ x * ex + 3


Svar #2
21. marts 2015 af VIOR (Slettet)

Selvfølgelig, tak! 


Skriv et svar til: Differentiering

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.