Matematik

3 punkter i et koordinat system

21. marts 2015 af Mrsonthatbeat (Slettet) - Niveau: B-niveau

Lad tre punkter have koordinaterne A = (1,2), B = (5,5), og C = (8,3) i et ortogonalt koordinatsystem. Punkterne er hjørner i en trekant.

a. Bestem længden af siden AB.

b. Bestem vinkel A.

c. Bestem koordinaterne for skæringspunktet mellem højden hb og AC.

d. Bestem arealet af ?ABC. 

Please hjælp!!! 
TAK PÅ FORHÅND


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. marts 2015 af OnceUponATime (Slettet)

Har du matematik på A?

Jeg ville nemlig bestemme længden af vektoren mellem A og B.


Brugbart svar (0)

Svar #2
21. marts 2015 af PeterValberg

#0 Brug afstandsformlen :-)

Afstanden mellem punkterne P(x1,y1) og Q(x2,y2) kan bestemmes som:

|PQ|=\sqrt{(x_2-x_1)^2+(y_2-y_1)^2}

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #3
29. marts 2015 af Mrsonthatbeat (Slettet)

Mange tak!! :-)


Skriv et svar til: 3 punkter i et koordinat system

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.