Matematik

gerne hjælp

21. marts 2015 af Bahja001 (Slettet) - Niveau: B-niveau

løs ligningen 3x=0 ved regning henholdsvis modullo 6 og modullo 7

på forhåndtak


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. marts 2015 af PeterValberg

Du skal løse ligningen 3x = 0 (mod 6) ?

mod(0,6) = 0
mod(6,6) = 0
mod(12,6) = 0
.....osv.

3x skal vel være lig med et tal i 6-tabellen :-)

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #2
21. marts 2015 af SuneChr

# 0
Det hedder
kongruens modulo et helt tal.
Skrivemåden er
3x ≡ 0 (mod 6)  og
3x ≡ 0 (mod 7)
I den første skal 6 gå op i (3x).
Find disse heltallige x.
Tilsvarende for (mod 7).


Svar #3
11. april 2015 af Bahja001 (Slettet)

mange tak til Jer


Skriv et svar til: gerne hjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.