Fysik

Lyd

22. marts 2015 af SohailS (Slettet) - Niveau: C-niveau

Halløj derude

Jeg sidder med en fysik opgave, og ved ikke helt hvordan den skal løses:

En violinstreng med længden 50 cm knipses og spiller kammertonen A (440 Hz).
Hvor skal violinspilleren presse strengen mod gribbrættet, for at den i stedet spiller et C (523 Hz)?

Tak på forhånd


Brugbart svar (1)

Svar #1
22. marts 2015 af peter lind

Der er en halv bølgelængde mellem enderne af strengen. Du kan så bruge bølgelængde*frekvens = bølgehastighed til at finde bølgehastigheden. Den formel kan du så igen bruge til at finde bølgelængden ved 523 Hz


Svar #2
22. marts 2015 af SohailS (Slettet)

0,5=1/2*λ
λ=1
1*440=440
440=523*λ
λ=0,8413002
L=1/2*0,8413002
L=0,4206501
Ved 42 cm?

Sådan her?


Brugbart svar (1)

Svar #3
22. marts 2015 af peter lind

Du mangler enheder. Ellers er det rigtig


Svar #4
22. marts 2015 af SohailS (Slettet)

Tak for hjælpen Peter :)


Skriv et svar til: Lyd

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.