Matematik

Logaritme i ligning

22. marts 2015 af jeghedderjuliec (Slettet) - Niveau: B-niveau

Er der nogen, der kan give mig en forklaring på, hvordan en ligning som denne skal forstås og løses?

log(3x^2-3x-35)=0

På forhånd tak


Brugbart svar (1)

Svar #1
22. marts 2015 af mathon

                    3x2 - 3x - 35 = 1

                    3x2 - 3x - 36 = 0

                    x2 - x - 12= (x+3)(x-4) = 0

                   


Brugbart svar (0)

Svar #2
22. marts 2015 af Andersen11 (Slettet)

Man benytter, at hvis

        log(a) = b

er

        a = 10b .


Svar #3
22. marts 2015 af jeghedderjuliec (Slettet)

Jeg forstår det desværre lige så lidt som før. Formentlig fordi jeg ikke har haft om logaritmer endnu :) Desværre har jeg heller ingen underviser, og ej heller har skaffet en god lommeregner, der kan bruges til den slags, så det er ikke nemt. Jeg vil gerne kunne forstå principperne, er der en af jer, der har tid og mod på at give mig et lille oprids, så jeg har en idé om, hvad hele ligningen går ud på?


Brugbart svar (0)

Svar #4
22. marts 2015 af Andersen11 (Slettet)

#3

Hvis du ikke har lært om logaritmer endnu, giver det da ikke et meget mening at begynde at regne opgaver med logaritmer. Du skal starte med at sætte dig ind i logaritmefunktionerne.

Se, for eksempel, http://en.wikipedia.org/wiki/Logarithm


Svar #5
22. marts 2015 af jeghedderjuliec (Slettet)

Jeg forstår såmænd heller ikke, at den ligning dukker op, når emnet fortsat er andengradspolynomier.


Brugbart svar (2)

Svar #6
22. marts 2015 af Andersen11 (Slettet)

#5

Det grundlæggende her er, at log(1) = 0 , så hvis log(a) = 0, er a = 1. Derfor kan man slutte, at den oprindelige ligning

        log(3x2 - 3x - 35) = 0

er ensbetydende med, at

        3x2 - 3x - 35 = 1

Løs nu denne 2.-gradsligning (se #1).


Svar #7
22. marts 2015 af jeghedderjuliec (Slettet)

Tak. Du har givet mig noget at arbejde videre med.


Skriv et svar til: Logaritme i ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.