Fysik

Bevægelse

23. marts 2015 af pige5 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej, jeg har en opgave, jeg gerne vil bede om hjælp til :) 

Et jægerfly accelerer med 2g fra 100 km/t til det bryder lydmuren. 

a) Hvor lang tid tager det? 

Her har jeg fået 16,05 s. 

b) Tegn (t,s)-, (t,v)- og (t,a)-graf for dette.

Jeg er meget i tvivl om, hvordan jeg skal gribe denne opgave an. Er der en, som har en ide? 
 


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. marts 2015 af peter lind

Brug formlerne for en jævn voksende bevægelse.


Svar #2
23. marts 2015 af pige5 (Slettet)

Jamen, jeg kan slet ikke se, hvordan jeg skal starte. Hvilken formel skal jeg starte med at bruge? 


Svar #3
23. marts 2015 af pige5 (Slettet)

Hastigheden er ikke konstant vel?

Svar #4
23. marts 2015 af pige5 (Slettet)

Eller er det? For hvis der er konstant hastighed er der også konstant acceleration jo.

Svar #5
23. marts 2015 af pige5 (Slettet)

For at lave (t,v)-grafen skal jeg så bruge formlen: v= a * t + v0  

Er v0 så her 100 km/t? For så tror jeg, at jeg forstår det. 


Brugbart svar (0)

Svar #6
23. marts 2015 af peter lind

#5 Det er korrekt


Svar #7
23. marts 2015 af pige5 (Slettet)

Super, så v0 er 100 km/t? :-) 


Brugbart svar (0)

Svar #8
23. marts 2015 af peter lind

ja


Svar #9
23. marts 2015 af pige5 (Slettet)

Tak. Når jeg skal lave (t,s)-grafen, skal jeg så bruge formlen

s= 0.5 * a *t2 + v0 * t + s0  ?? 

hvor 

a = 2g 

v0 = 100 km/t 

men hvad er s0? Jeg ved godt, hvad det står for, men hvad er dataen? 


Svar #10
23. marts 2015 af pige5 (Slettet)

Er s0 = 0? 


Brugbart svar (0)

Svar #11
23. marts 2015 af peter lind

#10 ja


Svar #12
23. marts 2015 af pige5 (Slettet)

Okay, tak. Tusind tak for hjælpen :-)

Skriv et svar til: Bevægelse

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.