Matematik

Vinklerne i et trapez?

24. marts 2015 af ztuema (Slettet) - Niveau: B-niveau

I et trapez ABCD  er AD og BC parallelle. Desuden er sidelængderne givet ved:

AB=3.92, BC=5.04, CD=3.13 og DA=6,74

Bestem vinklerne i trapezet (en trapez er en firkant, hvor netop to af siderne er parallelle).

Jeg tænkte at man kunne dele firkanten op i to, og beregne vinklerne som man ville gøre med en vilkårlig trekant. Men jeg har jo kun sidelængderne? Og for at finde diagonalen skal jeg bruge vinklerne, så det kan jeg heller ikke gøre. Nogle der ved hvordan jeg kommer igang?


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. marts 2015 af Andersen11 (Slettet)


Skriv et svar til: Vinklerne i et trapez?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.