Matematik

Hjælp Matematik

19. marts 2015 af Karare - Niveau: C-niveau

Kære venner jeg håber i kan hjælpe mig med denne her opgave, jeg vil gerne forstår hvordan jeg laver den med steps og trin tak.. på forhånd 

I et trapez ABCD er AD og BC parallelle. Desuden er sidelængderne givet ved: AB=3.92, BC=5.04, CD=3.13 og DA=6,74 Bestem vinklerne i trapezet (en trapez er en firkant, hvor netop to af siderne er parallelle).


Brugbart svar (0)

Svar #1
19. marts 2015 af Stats


\\ d_1=\sqrt{a^2+b^2-2ab\cos(B)}\\ \\ d_2=\sqrt{c^2+d^2-2cd\cos(D)}\\ \\ d_3=\sqrt{a^2+d^2-2ad\cos(A)}\\ \\ d_4=\sqrt{b^2+c^2-2bc\cos(C)}\\

- - -

Mvh Dennis Svensson


Svar #2
19. marts 2015 af Karare

hej jeg kan se en tegning jeg vi have steps tak det er lidt forvirrende jeg vil forstår hvordan jeg laver den her opgave tak .. på forhånd 


Brugbart svar (0)

Svar #3
19. marts 2015 af Stats

Du kan også anvende vektorer

- - -

Mvh Dennis Svensson


Svar #4
19. marts 2015 af Karare

lige vektor ved jeg ikke hvordan man bruge det .. sorry 


Svar #5
19. marts 2015 af Karare

altså er det mening jeg skal finde de 4 diagoneler 


Svar #6
19. marts 2015 af Karare

omg det er ikke til at forstå det her ved ikke hvordan jeg skal sætte tallen ind i formel.. korrekt :%


Brugbart svar (0)

Svar #7
19. marts 2015 af Stats

Højden kan beregnes som

\\ s=\frac{a+b-c+d}{2}\\ \\ h=\frac{2}{a-c}\cdot\sqrt{s(s-a+c)\cdot(s-b)\cdot(s-d)}, \textrm{Hvor a}>\textrm{c}

Der er også følgende relation:

h=b\cdot \sin(C)=d\cdot \sin(D)

Prøv selv og se, om der er noget du kan bruge her...

- - -

Mvh Dennis Svensson


Svar #8
19. marts 2015 af Karare

men de vil have at jeg skal finde vinklerne og ikke højden .. eller er det mig der ikke ved rigtigt.. 


Svar #9
19. marts 2015 af Karare

vinkel A = arccos((1,7^2+3,92^2-3,13^2)/(2*1,7*3,92)) = 50,60 grader 


Svar #10
19. marts 2015 af Karare

jeg synes det her er svært 


Brugbart svar (0)

Svar #11
19. marts 2015 af Andersen11 (Slettet)

Tegningen i #1 passer til opgaven, hvis man bytter om på punkterne B og D. I den korrekte figur trækker man en linie fra C parallel med AB. Denne linie skærer liniestykket AD i et punkt E mellem A og D. Da er firkant ABCE et parallelogram og i trekant CDE kender man alle tre sider:

        |CD| = 3,13 , |CE| = |AB| = 3,92, og |ED| = |AD| - |AE| = |AD| - |BC| = 6,74 - 5,04 = 1,70.

Man kan derfor beregne vinklerne D og E i trekant CDE ved at benytte cosinusrelationer

        cos(D) = (3,132 + 1,702 - 3,922) / (2·3,13·1,70) = -0,25179

        cos(E) = (1,702 + 3,922 - 3,132) / (2·1,70·3,92) = 0,634716

Da firkant ABCE er et parallelogram, er vinkel E lig med vinkel A i trapezet.

Da firkant ABCE er et parallelogram, er vinkel B i trapezet supplementvinkel til vinkel A, dvs

        B = 180º - A

og endelig findes

        C = 360º - A - B - D = 180º - D


Svar #12
19. marts 2015 af Karare

ok det kunne være bedre hvis man indså tallene på billedet .. men ja ok


Brugbart svar (0)

Svar #13
19. marts 2015 af Andersen11 (Slettet)

#12

Lav selv en skitse med de rigtige tal skrevet ind.

Denne figur illustrerer fremgangsmåden i #11, hvor punktet J svarer til punktet E i forklaringen.


Svar #14
19. marts 2015 af Karare

skitse ved ikke om det er rigtigt 


Brugbart svar (0)

Svar #15
19. marts 2015 af Andersen11 (Slettet)

#14

Den er ikke rigtig, da siderne AD og BC er de parallelle sider. Siden AD = 6,74, ikke 1,70.


Svar #16
19. marts 2015 af Karare

Det er det jeg er forvirret over jeg kan ikke se det for mig sorry

Brugbart svar (0)

Svar #17
19. marts 2015 af Andersen11 (Slettet)

#16

Brug hellere skitsen i #13 sammen med forklaringen i #11.


Svar #18
19. marts 2015 af Karare

Jeg kan godt lide din forklaring i 11 men har svært ved at lave skitse det altid svært forstår det ikke er fortabt

Brugbart svar (0)

Svar #19
19. marts 2015 af Andersen11 (Slettet)

#18

Lav en skitse som i #13 og skriv så sidernes længder ind på den.


Brugbart svar (0)

Svar #20
19. marts 2015 af Andersen11 (Slettet)

                                                                                  5,04

                           3,92 \                                                                                         /  3,13

                                

                                          5,04                                          1,70
                                                                   6,74

Skitsen er ikke størrelsestro eller vinkeltro.


Forrige 1 2 Næste

Der er 30 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.