Matematik

Opgave i sammensatte funktioner

25. marts 2015 af Imgod123 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg har nogle problemer med at komme igang med mit opgave I de sammensatte funktioner som ser sådan ud

 f(x) = x2 + 4 g(x) = 3x - 50 h(x) = -x +10

Beregn funktionerne nedenunder og tegn grafen for dem:

a) f(g(x))

b) g(f(x))

c) f(x) + g(x)

d) f(x) - g(x)

e) h(g(x))

f) g(h(x))

g) g(x) * h(x)

h) g(x) - h(x)

Hvis i kunne forklare bare et af dem så kan jeg gå igang med at lave de andre 

Mange Tak


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. marts 2015 af GalVidenskabsmand (Slettet)

a)

Du sætter g(x) ind på x's plads i udtrykket for f(x):

f(g(x)) =

(g(x))2 + 4 =

(3x - 50)2 + 4 =

9x2 + 2500 - 300x + 4 =

9x2 - 300x + 2504


Brugbart svar (0)

Svar #2
25. marts 2015 af Andersen11 (Slettet)

#0

Du har også spørgsmålet kørende i denne tråd, hvor du fik opgaverne forklaret

https://www.studieportalen.dk/forums/thread.aspx?id=1587349


Skriv et svar til: Opgave i sammensatte funktioner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.