Matematik

Koordinatsæt til en cirkels skæringspunkter.

25. marts 2015 af Colgate, (Slettet) - Niveau: A-niveau

Jeg skal lave følgende opgave uden hjælpemidler: (resultatet skal være (0,0) og (-4,0)

En cirkel er givet ved ligningen (x+2)^(2)+(y-2)^(2)=8
Bestem koordinatsættet til hvert af cirklens skæringspunkter med koordinatsystemets førsteakse. 

Jeg har sat y=0:
(x+2)^(2)+(0-2)^(2)=8
(x+2)^(2)+4=8

Jeg har forsøgt at lave det om til en andengradsligning: x^(2)+4+4x

så jeg kan finde diskriminanten, men jeg får slet ikke det rigtige resultat. 

Er der nogen, der kan hjælpe mig?


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. marts 2015 af Soeffi

Vedhæftet fil:cirkel-akser.png

Brugbart svar (0)

Svar #2
25. marts 2015 af peter lind

Dit konstantled er forkert.

Du kan slippe nemmere over det ved at trække 4 over på højre side og derefter uddrage kvadratroden


Svar #3
25. marts 2015 af Colgate, (Slettet)

Så får jeg x=0? Hvad skal jeg så? 


Brugbart svar (0)

Svar #4
25. marts 2015 af peter lind

Der er en løsning til, som det fremgår af #1


Brugbart svar (0)

Svar #5
26. marts 2015 af Andersen11 (Slettet)

For punkter på koordinatsystemets førsteakse gælder det, at y = 0. Man sætter derfor y = 0 i cirklens ligning, hvorefter man får

        (x+2)2 + (-2)2 = 8

eller

        (x+2)2 - 4 = 0

        (x+2)2 - 22 = 0

        (x+2 + 2)·(x+2 - 2) = 0

        (x+4)·x = 0

hvor man så kan benytte nulreglen.


Skriv et svar til: Koordinatsæt til en cirkels skæringspunkter.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.