Matematik

længden af højden hb

25. marts 2015 af yeef (Slettet) - Niveau: C-niveau

I ABC er siderne a=4,5 og b=7,3 og c=6,1

bestem længden af højden hb

7,3/2 ? 3.65 den ene katete : 3,65 hypotese: 6,1

√6,12-3,652 = 4,89


Svar #1
25. marts 2015 af yeef (Slettet)

Er resultatet rigtigt^?


Brugbart svar (0)

Svar #2
25. marts 2015 af peter lind

Hvis det er en retvinklet trekant er hypotenusen altid den længste side


Svar #3
25. marts 2015 af yeef (Slettet)

Det er en ensvinklet trekant


Brugbart svar (0)

Svar #4
25. marts 2015 af peter lind

Hvis du med en ensvinklet trekant mener en trekant med alle vinkler lige store vil alle sider også være lige store, så det passer ikke. Sådan en trekant har heller ikke nogen hypotenuse


Svar #5
25. marts 2015 af yeef (Slettet)

Men skal man så ikke dele trekanten op i 2 retvinklede trekanter


Brugbart svar (0)

Svar #6
25. marts 2015 af peter lind

hvis det er en generel trekant, hvor du har siderne, skal du først finde en af vinklerne (her A eller B) ved brug af cosinusrelationerne. Dernæst skal du, som du foreslår,  dele trekanten op i to retvinklede trekanter og regne på dem


Svar #7
25. marts 2015 af yeef (Slettet)

Jeg Har fundet vinklerne ved hjælp af cosinusrelationerne. Når jeg deler trekanen op i  to retvinklede trekanter . Ved jeg at BC = 4,5 og BA = 6,1 hvilket af de tal skal jeg brug til at finde  længden af  højden hb


Brugbart svar (0)

Svar #8
25. marts 2015 af peter lind

Lav en tegning af systemet. Det gør det mere overskueligt. Hvis du bruger BC skal du bruge vinkel C, med BA skal du bruge vinkel A


Brugbart svar (0)

Svar #9
26. marts 2015 af Andersen11 (Slettet)

Trekanten er hverken retvinklet, ligebenet eller ligesidet. Højden hb fra B på AC deler trekanten i to retvinklede trekanter, og den deler siden AC i to stykker, hvor det ene stykke (regnet fra A) kaldes x, og det andet stykke er da (7,3 - x). Man får da to ligninger ved at benytte Pythagoras på de to retvinklede trekanter:

        x2 + hb2 = 6,12
        (7,3-x)2 + hb2 = 4,52

Trækker man de to ligninger fra hinanden får man

        x2 - (7,3-x)2 = 6,12 - 4,52

eller

        7,3·(2x-7,3) = 6,12 - 4,52

og dermed

        x = (1/2)·(7,3 + (6,12-4,52)/7,3) = 4,811644

Dermed fås

        hb2 = 6,12 - x2  ⇒  hb = 3,749


Skriv et svar til: længden af højden hb

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.