Andre fag
Inertimoment af et rektangel
Er der nogen der kan hurtigt hjælpe mig med at udlede formlen for inertimomentet af et rektangel med bredden w og højden d omkring aksen x ? (se skitse på det vedhæft fil)
Svar #1
26. marts 2015 af Jessies (Slettet)
Håber der er nogen der vil svare på det snarest muligt, det ville være en stor hjælp.
Svar #2
26. marts 2015 af Andersen11 (Slettet)
Benyt definitionen
I = ∫m r2 dm
hvor der integreres over hele massen. Man antager, at massen er jævnt fordelt med massetæthed σ over rektanglet , der har har bredden w i x og b i y, og man søger momentet omkring x-aksen, der går modt gennem rektanglet. Man har så
Ix = 0∫w -b/2∫b/2 σ·y2 dy dx
Svar #3
26. marts 2015 af Jessies (Slettet)
Så jeg skal integrere I = ∫m r2 dm, også får resutatet Ix = 0∫w -b/2∫b/2 σ·y2 dy dx ?
Svar #4
26. marts 2015 af Andersen11 (Slettet)
#3
Du skal jo så udregne integralet:
Ix = 0∫w -b/2∫b/2 σ·y2 dy dx
= σ·w·-b/2∫b/2 y2 dy
= σ·w·2·(1/3)·(b/2)3
= (1/12)·σ·w·b3
= (1/12)·m·b2
idet m = σ·w·b er rektanglets samlede masse.
Skriv et svar til: Inertimoment af et rektangel
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
